'Yedi sulalene para bulurken hos da...'

19 Mart 2011 Cumartesi


'Yedi sülalene para bulurken hoş da...'

Projelerimizi açıkladıkça AKP’nin ezberi bozuluyor

Bülent AYDOĞDU/VATAN İSTİHBARAT

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 12 Eylül ürünü olarak tanımladığı AKP’yi seçimlerde alaşağı edeceklerini ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, AKP’nin CHP’nin projeleri için kaynak
sorduğunu hatırlattı ve şöyle devam etti: Yedi sülalene para bulurken hoş da vatandaşa gelirken mi para yok?



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli’nin Gebze İlçesi Cumhuriyet Meydanı’nda partisince düzenlenen “Taşeronlaşmaya Dur De” mitinginde konuştu. Coşkulu birkalabalığa seslenen kılıçdaroğlu hem AKP’ye yüklendi hem de vaatlerini sıraladı:

* AKP YOLCU: 9 yıldır bunlar hükümetteler. İşsizlik, yolsuzluk azaldı mı esnaf, çiftçi hayatından memnun mu? 9 yıldır ’hayır’ lafını işitiyoruz. Beraber olursak, güçlü olursak, örgütlü toplumdan yana olursak, süremiz azaldı 12 Haziran AKP’nin yolcu olma tarihidir. Beraber olursak, birlik olursak 12 Haziran’da başımız dik sokağa çıkacağız. 
Kılıçdaroğlu Gebze'de
Foto galeri için tıklayın



* 12 EYLÜL ÜRÜNÜ: AKP referandum öncesi “Anayasa’yı değiştireceğiz. Bu 12 Eylül Anayasası, 12 Eylülcülerden de hesap soracağız’” diyordu. Hesap sordular mı? Sorabilirler mi? Hayır... 12 Eylül ürünü olan bir parti 12 Eylülcülerden, darbecilerden hesap sorabilir mi? Ben de biliyorum soramaz, siz de biliyorsunuz, soramaz. Artık sözümüzü bütün Türkiye’de söyleyeceğiz. 12 Eylül ürünü olan bir partiyi alaşağı edeceğiz, 12 Haziran’da yapacağız bunu.

* HATA BİZDE: Gebze alın terinin ve 90 gündür grev yapıp hakkını almak isteyenlerin kentidir, biz de alın terinin partisiyiz. Gebze, CHP’nin en az oy aldığı ilçelerden biri ancak kabahat bizde. Gebze’ye gelmedik. Gebzeliyle tokalaşmadık, sohbet etmedik, “Arkadaş sizin ne derdiniz var?” demedik.

* KEMAL’İN SÖZÜ: Yeni projelerimizi açıklayınca AK Parti’nin ezberi bozuluyor. Diyorlar ki ’Bu, seçim yatırımı’. Allah aşkına onların yaptığı ne? Biz ne yapıyoruz? Diyoruz ki ’İktidar olduğumuzda bunları yapacağız’ diyoruz. Kimin sözü bu? Unutmasınlar Kemal’in sözü. Halkın Kemalinin sözü bu. Her yerde söyledik, yine söyleyeceğiz. Çekinmeden, korkmadan, yılmadan, baskılara direnerek söyleyeceğiz. ’Biz halkın partisiyiz’ diyeceğiz. ’Halktan yana politika izleyeceğiz’ diyoruz. Biz dedik ki ’aile sigortasını getireceğiz’. ’Vay efendim parayı nereden bulacaksınız?’ Yedi sülalene para bulurken hoş da vatandaşa gelirken mi para yok?

* AİLE SİGORTASI: Aile sigortası uygulamasını başlatacağız. CHP kadınlara siyasi özgürlük verdi onlara, şimdi ikinci büyük devrime adım atıyor. Onlara şimdi ekonomik güvence vereceğiz. Her evin asgari geliri 600 TL olacak ve kadının banka hesabına yatacak bu para. Aile sigortasından en fazla yoksul aileler yararlanacak ancak projenin esnaf ve sanatkarlara da katkısı olacak. Ülkesini, devletini seven tüm vatandaşlar bu projeyi anlasın. Mısır’daki sağır sultan duysun.

* ÖRGÜTLÜ TOPLUM: Referandumda yapılan değişiklikle bir işçiye ikinci bir sendikaya daha üye olabilme hakkı verildi. Allah aşkına, bir sendikaya üye olanın zaten işine son veriyorlar. Sen arka çıkıyor musun, diyor musun, ’Arkadaş, bu işçi sendikalaştı diye niye atıyorsun?’ diye hesabını soruyor musun? Örgütlü toplumu CHP kuracak. Bayan kardeşlerime söz veriyorum. Bir çocuk bile yatağa aç girmeyecek halkın iktidarında..

* ASKERLİK: Askerliğin süresini dokuz aya, kademeli olarak da altı aya indireceğiz. Üniversitede okuyan gençlerimiz yaz tatillerinde askerlik yapacaklar. Okul bittiğinde askerliği de bitmiş olacak. Bunu söyledik, hemen başladılar ’Efendim böyle olursa memleketi kim savunacak?’ Ordu var memleketi savunacak. Senin çocuğun 21 gün askerlik yaparken aklına gelmiyor da garip gurebanın çocuğu askere gidince mi aklına geliyor? Bunların ezberini de kimyasını da bozacağım, demiştim nereye kaçarlarsa kaçsınlar daha arkası gelecek. Orduyu güçlü kılacağız...

* EMEKLİLER: Hükümet emeklilere ’intibak yasasını çıkaracağız’ dedi’ çıkarttı mı? Bu yasa çıkmadı. CHP iktidarında intibak yasasını çıkaracağız, emekliler milli gelirden pay alacaklar. Emekli için, çiftçi için, esnaf için ne söylüyorsak biliyoruz. Zihnimiz berrak, alnımız açık, projelerimiz var, düşüncelerimiz var. Bunlar ülkeyi yönetemediler, biz adam gibi yöneteceğiz. Bunlar yandaşları korudular, biz halkın iktidarı olacağız. Bunlar haramilerle işbirliği yaptılar, biz halk ile yapacağız.

* TULUMLARI GİYİN: CHP iktidarında sendikalar sivil toplum kuruluşlarını örgütleyerek demokrasiyi getirecek, 4B ve 4C uygulamalarına son vereceğiz. İşçi işçidir, sendikalıdır. CHP iktidarında işçi, işçi olduğu için gurur duyacaktır. İşçiyi sendikasının içinde eski görkemli günlerine kavuşturacağız. İşçisin sen, işçi kal. Giy dedi tulumları, diyor. İşçi kardeşlerim giyin tulumlarınızı 12 Haziran’da Türkiye’ye demokrasiyi ve özgürlüğü getireceğiz.

* SENDİKALAŞIN: Taşeron işçilik kolay birşey değil, Türkiye’de 2 milyon taşeron işçi var. Unutmasınlar 2 milyon işçinin geleceği biziz. Umudu biziz, onların hakkını savunan biziz. 2 milyonun örgütlenmesini isteyen biziz. Sendikalı olmasını isteyen biziz. 2 milyonun insanca yaşamasını savunan biziz.

HERKES OY VERSİN

Sosyal demokrat bir parti olarak herkesten destek istiyoruz. Geçmişte hangi partiye oy verilirse verilsin Demokrat Partililere, Anavatan Partililere, Doğru Yol Partililere bağrımızı, yüreğimizi açıyoruz. Gelin beraber olalım, ülkemizi seviyorsak bütün vatanseverleri çağırıyorum CHP’nin bayrağı altına, çatısı altına bütün vatanseverleri çağırıyorum. Gelin vatanımızı beraber aydınlığa çıkaralım.

1 yorum:

Yorum Gönder

 
Kemalist Kuvvet © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum